Over ons

Mijn naam is Gerda van Zwieten de Blom en ik heet u van harte welkom bij Zorgvilla Het Gooi. Na ruim dertig jaar werkzaam te zijn in de Zorgvilla ben ik nog altijd gelukkig met de zorg die ons team kan leveren aan onze gasten en hun familie.

Onze visie
Ieder mens heeft het recht op een goed, veilig en sociaal aangenaam leven. Een leven dat bij hem of haar hoort, welke wending het leven ook neemt.

Onze missie
Wij accepteren dat levens en mogelijkheden kunnen veranderen. Aan ons is het ervoor te zorgen tijdens de 24 uur dienstverlening het goede te bewaren en te laten ervaren door onze gasten en familie.

Privacy
Wij zijn verplicht tot geheimhouding van alle gegevens die onze cliënten ons hebben toevertrouwd en die wij in de uitoefening van ons beroep te weten komen. Het gaat hierbij niet alleen om medische gegevens, maar ook om alle persoonlijke informatie die ons is toevertrouwd. Wij werken volgens het privacyreglement.

Onze mensen
Ons vaste team bestaat uit zeer betrokken mensen, die zowel qua empathie, sociale achtergrond als interesses de juiste aandacht kunnen geven aan onze gasten en hun familie. Onze collega’s zijn gekwalificeerd en gediplomeerd. Diverse malen per jaar vinden er bijscholingen plaats. Voorts is de Zorgvilla al jaren een door Calibris erkend leerbedrijf.

De meeste collega’s zijn al jarenlang betrokken bij onze zorgvilla. Dit leidt tot een gevoel van rust, vertrouwen, harmonie en welzijn bij onze gasten. Ieder van ons heeft unieke kwaliteiten, samen onderschrijven we het belang van een energiek, enthousiast en persoonlijk betrokken team.

Zorgvilla Het Gooi is een prachtige villa, in privé-bezit en met alle comfort. Er heerst een huiselijke sfeer en de bewoners kunnen in huis vrij rondlopen. Bezoekers worden allervriendelijkst ontvangen en verzorgd met koffie en thee. Het verzorgend personeel is trouw, toegewijd, competent, vriendelijk en zeer begaan met de mensen. De leiding slaagt erin met veel smaak en fantasie echt iets goeds te maken van het leven. Kortom, ‘Het Gooi’ is een topadres waar je je ondanks alles thuis kan voelen.

A. de Vries Robbé

Na diverse bezoeken aan verschillende instellingen was het voor ons een verademing dat men hier wist hoe om te gaan met het complexe ziektebeeld van onze moeder, te weten Lewy Body. De warmte, persoonlijke aandacht, huiselijke sfeer en de kleinschaligheid hebben voor ons uiteindelijk de doorslag gegeven om te kiezen voor dit huis. Niet alleen voor onze moeder, maar ook voor ons als gezin voelde het huis als thuis. De betrokkenheid van alle medewerkers was hartverwarmend. Familie Spoorenberg

Een jaar geleden heeft mijn moeder een hersenbloeding gehad waardoor ze eerst volledig op links verlamd was. Daarna is de verlamming afgenomen maar resteerde een blijvende schade, zowel fysiek als mentaal. Na een korte periode in Naarderheem hebben wij onze moeder naar Zorgvilla het Gooi overgebracht.

De begeleiding van de verzorgers in die intense eerste maanden was buitengewoon, mede door de unieke gave om zowel de patiënt als de familie bij te staan in deze moeilijke en hectische fase. De zorg in de Villa is heel persoonlijk, er is een klein team verzorgers op de 5 a 6 inwoners, waardoor het als een grote familie voelt. De persoonlijke aandacht is fenomenaal; wandelingen op de hei, boodschappen doen in het dorp, afspraken bij de kapper, schilderles aan huis. De sfeer is heel gezellig en stijlvol in deze mooie Villa. Daarnaast staat er altijd iemand klaar om gasten te ontvangen met thee en taart of een heerlijke huisgemaakte soep. Als familie kan je altijd mee eten of gezellig borrelen. De kamers zijn riant en hebben allemaal een mooi uitzicht en eventueel een balkon.

Er worden borrels of feesten gegeven in de mooie tuin, en de unieke mogelijkheid voor de kinderen/kleinkinderen om een duik te nemen in het zwembad. In de zomer zitten de bewoners overheerlijk op het terras vol met bloemen uitkijkend op een prachtige tuin in volle bloei. In de winter zorgt Gerda voor een spectaculaire kerstboom van 2 meter, waar iedereen bij kan wegdromen.

Gerda en het team zijn fantastisch en zijn een enorme steun voor mijn moeder en voor ons, de kinderen. I. Milsted-Lurvink

Mijn schoonmoeder en – enige tijd daarna – mijn vader hebben in Zorgvilla Het Gooi gewoond. Door de getoonde warme, persoonlijke betrokkenheid en de transparantie rondom de zorg van het kleine team voelde het als een tweede thuis. Niet in de laatste plaats ook voor de familie, die altijd in groten getale welkom was. In dit huis is maatwerk in vele facetten getoond!

E. Wehry

“Wat heb ik een fijn verblijf gehad in De Zorgvilla! In afwachting van een operatie ben ik begin 2017 een paar weken te gast geweest bij Zorgvilla Het Gooi. Het was werkelijk een warm bad! Ik voelde mij er meteen thuis. Niet alleen de ambiance van het huis maar ook alle goede zorgen van Gerda en haar team maakten dat ik door een moeilijke periode heen ben geholpen. Ook na mijn operatie besloot ik nog een paar weken terug te gaan naar de Zorgvilla. Daar was mijn kamer nog voor mij vrij gehouden. Zo kon ik in alle rust weer herstellen. Er werd elke dag heerlijk voor mij gekookt en iedereen leefde met mij mee. Altijd was er tijd voor een gezellig praatje als daar behoefte aan was. Ik genoot van het uitzicht op de mooie tuin en de dagen vlogen voorbij. Ik wil iedereen bedanken voor alle goede zorgen en ik kan iedereen De Zorgvilla van harte aanbevelen. Gerda, je bent op en top een gastvrouw!”

Thea van der Peet, Garderen

 

„Ook namens mijn broers willen wij Gerda en alle medewerkers van Zorgvilla Het Gooi hartelijk bedanken voor alle zorg en aandacht voor onze moeder. In een moeilijke periode was het een grote geruststelling dat zij in De Zorgvilla op adem kon komen en alle zorg en aandacht kreeg, die wij haar niet konden geven. Ook wij werden bij een bezoek aan De Zorgvilla gastvrij ontvangen en voelden wij ons er ook thuis!”

Astrid van der Peet, Naarden Vesting